Президентът на Франция Еманюел Макрон каза в четвъртък, че Франция ще използва ротационното

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон каза в четвъртък, че Франция ще използва ротационното
Коментари Харесай

Миграционните кризи показват необходимост от укрепване на външните граници на ЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон каза в четвъртък, че Франция ще употребява ротационното си председателство на Европейския съвет, за да ускори способността на Европа да управлява външните си граници, оповестява " Франс 24 ".

Макрон сподели, че мигрантската рецесия на източния фланг на Европейския съюз демонстрира нуждата от деяние.

Макрон показва своите цели за френското председателство, което стартира на 1 януари 2022 година Шестмесечното ротационно председателство съответствува с президентските избори на страната през април.

Макрон показва своя проект за идното председателство, което е 13-то за страната от 50-те години на предишния век. Той разглежда три съществени теми в речта си: по-амбициозни дейности на Европейски Съюз във връзка с изменението на климата, цифровите софтуерни колоси и Европа да е по-суверенна.

Макрон се концентрира и върху стратегическата автономност на Европа. Общата тематика е Европа, която пази, пази своите жители и околната среда.

" По време на нашето председателство ние предизвикваме промяната на Шенгенското пространство в две направления. Първо, политическата администрация на Шенгенското пространство, за което, както и в тази ситуация с еврозоната, ще бъде основана специфична организация, в границите на която ще се организират срещи. Освен това би трябвало да засилим контрола по външните си граници и да подсигуряваме тяхната отбрана - това е едно от основните условия за гарантиране на свободното придвижване в границите на Европейски Съюз ", разяснява Макрон.

" Второ, това е създаването на механизъм за незабавна поддръжка при положение на рецесия на границата. Държавите, чиито граници се намират на външния завършек на Европейски Съюз, би трябвало да разчитат на цялостната поддръжка на граничната организация Frontex...  както и подкрепления на служители на реда и жандармеристи от други страни на Европейски Съюз ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР